Apple postihla trapná chyba. Vývojáři se po přihlášení ocitli v cizích účtech

Když se ve čtvrtek ráno někteří vývojáři aplikací pro App Store přihlásili do svých účtů v iTunes Connect, přes který publikují svůj software, čekalo je velké překvapení. Po zadání vlastních přihlašovacích údajů se ocitli v úplně cizích účtech. O problému informoval 9to5Mac.

Někteří vývojáři o tom vzápětí informovali na sociálních sítích a přidávali obrázky účtů, do nichž se přihlásili. „ITunes Connect mě právě přihlásil jako jiného uživatele. Někdo vážně dostane výpověď“, napsal například Paul Haddad, tvůrce známé aplikace Tweetbot.

A problémy se dotkly i českých vývojářů, jak vyplývá z twítu Michala Politzera, tvůrce aplikace Triobo:

Po přihlášení měli uživatelé možnost vidět cizí jméno, název společnosti, e-mailovou adresu a všechny aplikace včetně těch, které ještě nebyly vydány. Přístup k dalším funkcím oznámil chybu, takže nebylo možné s účtem nic dělat. I tak šlo ale o vážné narušení zabezpečení.

Přibližně půl hodinu poté, co se začaly objevovat stížnosti uživatelů na sociálních sítích, Apple celý portál odpojil a později v průběhu dne znovu zprovoznil, již bez problémů. Chyba se vyskytovala pouze v internetovém rozhraní iTunes Connect, mobilní aplikace pro iOS fungovala tak, jak měla. Zatím není známo, co chybu způsobilo.

Diskuze (11) Další článek: Google přišel o dva vysoce postavené manažery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,