Apple rostl na všech frontách a má opět rekordní výsledky

Cupertinská společnost ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2021 utržila 81,4 miliardy dolarů, o 36 % více než před rokem a také víc než kdykoliv v minulosti v tomto čase. Apple také zaznamenal rekordní zisk. Ten provozní dosáhl 24,1 miliardy dolarů (84% růst), čistý pak 21,7 miliardy (93% růst).

Firma zvýšila příjmy ve všech regionech a také ve všech produktových kategorií. Pokladna se plnila zejména z prodeje iPhonů, které tvoří bezmála polovinu veškerých tržeb. Zatímco před rokem mobily Applu generovaly 26,4 miliardy dolarů, letos to bylo již 39,6 miliardy. Velký skok zaznamenaly také služby, u nichž si společnost polepšila z 13,2 miliardy na 17,5 miliardy dolarů.

Apple již neuvádí počty prodaných kusů a jen zřídka komentuje počty předplatitelů, takže představit si pod těmi miliardami něco konkrétního, je čím dál těžší. Finanční ředitel Luca Maestri prozradil jen to, že počet aktivních uživatelů jablečných produktů je nejvyšší v historii a že v App Storu je přes 700 milionů předplatných (avšak nejen služeb od Applu).

Klepněte pro větší obrázek
Příjmy Applu podle regionů a produktů

Firmě se také daří oslovovat nové zákazníky. Většina prodaných hodinek byla pro zákazníky první zkušeností s Apple Watch. Polovina prodaných Maců i iPadů rovněž zamířila lidem, kteří tyto produkty dosud neměly.

Diskuze (5) Další článek: Automobilky bez čipů. Tesla bere vše, co najde a raději přepisuje firmwary

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,