Apple vyzradil naše tajné informace, stěžuje si Qualcomm. Intel má díky tomu vylepšené LTE

Válka mezi Applem a Qualcommem stále pokračuje, tentokrát se týká předávání tajných informací o LTE modemu třetí straně, což nebylo dle smlouvy možné.

Qualcomm byl dříve hlavním dodavatel modemů pro iPhony a další zařízení, čemuž se nelze divit – Qualcomm má nejlepší bezdrátovou technologii v tomto segmentu. Intel ale začal vyvíjet vlastní modemy a jak se začaly zvětšovat soudní spory Qualcommu a Applu, rozhodl se Apple zbavit se postupně Qualcommu i po stránce modemů.

Nejdříve tak začal už v době iPhonu 7 používat modemy od Intelu jen pro určité regiony a podle posledních informacích už všechny nové iPhony mají výhradně modemy od Intelu. Modemy od Intelu a jejich kvalita zpracování signálu ale nebyly nikdy tak dobré jako ty od Qualcommu a zde přichází důvod nového sporu.

Podle obvinění, které podal Qualcomm na Apple, totiž měl Apple využít tajné informace o technologii modemu k tomu, aby pomohl zlepšit modem od Intelu a více méně tak posílil konkurenci Qualcommu,, aby byla lepší a pokročilejší. Tajné informace se přitom týkají nejen návrhu modemu, ale i softwaru, ovladačů a dodatečných softwarových nástrojů.

Soudní proces je naplánován na duben příštího roku, ale může ještě dojít k dalšímu odložení. Pokud se Qualcommu podaří spor vyhrát, je jasné, že nejspíše půjde o stamiliony, možná i miliardy dolarů.

Diskuze (26) Další článek: Dnes uplynulo deset let od prvního letu rakety SpaceX Falcon do vesmíru. Vyšlo to ale až napočtvrté

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,