Apple za poslední půlrok pohltil téměř 25 firem, především kvůli talentům a patentům

Apple pravidelně kupuje hlavně menší startupy a společnosti, čas od času se odhodlá i k větší akvizici, jako byla například společnost Beats Elektronics, Shazam nebo Dialog Semiconductor. Apple si ale většinou vše drží v tajnosti a o akvizicích neinformuje.

Tim Cook ale v rozhovoru pro CNBC prozradil, že za posledních šest měsíců Apple koupil přibližně 25 společností. To ukazuje především na rychlejší tempo akvizic. Apple teď přibližně v průměru kupuje jednu firmu za týden. 

Dle vyjádření mají akvizice většinou hlavní důvod v náboru talentů a získávání patentů v segmentech, které jsou pro Apple klíčové nebo velmi důležité. Známé akvizice z minulého roku se tak týkaly například vývoje čipů, analytiky dat, umělé inteligence a strojového učení, analýza hudby a obrazu, rozšířené reality pro použití v brýlích nebo systému pro snadné testování betaverzí programů.

Apple má aktuálně k dispozici v hotovosti přes 225 miliard dolarů, takže mu nic nebrání nakupovat i velké a drahé společnosti. To se však děje jen velmi výjimečně, většinou loví v oblasti menších firem a startupů. 

Diskuze (7) Další článek: Falzifikátoři existovali už v pravěku. Archeologové našli důkazy o padělání jantaru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,