Arista Networks – nový standard pro datacentra v době cloudové

(Inzerce) Arista Networks leadrem v oblasti síťových technologií pro datacentra.

Dlouhodobým trendem je směřování datových center do softwarově definovaných technologií. Technologie jako SDS (software-defined storage), virtualizované síťové služby, cloud a virtualizace o vysoké hustotě mají násobně vyšší nároky na dostupnost síťové vrstvy, datové toky či latenci. V datovém centru potřebujete pouze velmi jednoduchou a transparetní síť a výkonné servery. Vše ostatní již může být řešeno pomocí software – storage, routery, security, atp. 

Síťová infrastruktura by měla mít životnost výrazně nad 5 let a tak je potřeba vybrat technologie, které jsou na budoucí růst připravené.

Cloud networking, síťová infrastrukturu pro novodobá datová centra, jde až za hranici klasických sítí a nově vymezuje škálovatelnost, administraci a proces správy. Požadavky se odlišují od tradičních podnikových potřeb v mnoha ohledech. Nová prostředí často vyžadují unikátní výpočetní hustotu, hustotu výkonu a ultra-nízkou latenci. Obrovská výpočetní prostředí, která se skládají ze stovek serverů, úložišť a síťového vybavení, mění způsob přístupu IT v otázce podpory a správy. Vyřešení těchto problémů vyžaduje nový přístup k návrhu a to počínaje softwarovou architekturou.

Klepněte pro větší obrázek

Arista Networks za 11 let své existence zcela redefinovala náhled na sítě v datových centrech a jejich efektivitu. Společnost jde cestou otevřených standartů  a jejím primárním trhem jsou především společnosti, které cloud networking potřebují a umí využít jeho potenciál. Cílem je poskytnout technologie, které vytvoří lepší základ pro provozování aplikací zákazníků a sníží celkové náklady na infrastrukturu (TCO). Arista je již tradičně ceněna za nejlepší poměr cena/výkon na trhu.

Cloudové sítě jednoduše nemohou být zajištěny dnešními monolitickými softwarovými stacky. Společnost Arista Networks vyvinula Extensible Operating System (EOS), který může distribuovat softwarové a konfigurační informace skrze celou síť, což umožňuje naprostou konzistenci napříč celou infrastrukturou. Díky modulární architektuře je Arista EOS extrémně stabilní a poskytuje softwarové aktualizace pro většinu funkcionalit systému bez nutnosti restartu. A konečně, se svou rozšiřitelností, EOS nabízí zákazníkům schopnost přizpůsobit chování síťové infrastruktury požadavkům správy vlastních pracovních postupů a vytvořit služby šité na míru a možnosti k diferenciaci jejich služeb od konkurence na trhu.

Distributorem Arista Networks je společnost PRO-ZETA (více na www.prozeta.eu)

Další článek: Nejlepší webové aplikace pro správu a sdílení fotek

Témata článku: