Avast chce letos přijmout 150 lidí a stěhuje se do nového sídla

Nejvýdělečnější česká softwarová společnost Avast Software hodlá v letošním roce výrazně rozšířit počet zaměstnanců a zároveň s tím se přestěhuje do nového sídla. K současnému počtu zhruba 350 lidí má v průběhu následujících 12 měsíců přibýt dalších 150 zaměstnanců. S většinou z nich se počítá do Prahy.

„Hledáme profesionály ze všech oborů: od výzkumu a vývoje až po prodej, marketing a zákaznickou podporu,“ vzkazuje provozní šéf Avastu Ondřej Vlček s tím, že aktuální vypsané pozice je možné nalézt na kariérním webu firmy. Objevují se zde také pozice spojené s big data, mobilními zařízeními a podobně.

Nový komplex na Pankráci

Avast v loňském roce oslavil své pětadvacáté výročí existence a zároveň překonal metu 200 milionů zařízení, které jeho antivirové produkty chrání. Zároveň rostl i počet zaměstnanců, konkrétně o 31 procent. Společnost AON Hewitt pak Avast zvolila nejlepším zaměstnavatelem roku.

Pražská centrála Avastu se postupně přesune do nového sídla. Ikonickou budovu na ulici Budějovická vystřídá větší kancelářský komplex nedaleko – budova Enterprise Office Center na Pankráci.

Na rozšiřování týmu nemají být použity investice, které společnost nedávno obdržela a které jí ocenily na miliardu dolarů. S těmito penězi se nadále počítá pro expanzi ve Spojených státech a v růstu na mobilních zařízeních.

Bezpečnostní společnost každopádně není jediná, která chce v Praze více nabírat. Zájem o zhruba 100 chytrých hlav letos hlásí například CA Technologies zabývající se vývojem pro mainframy. O špičkové odborníky se chce rozrůst také pražské výzkumné centrum Cisca zformované z koupených Cognitive Security.

Diskuze (3) Další článek: Nextgen Reader pro Windows 8 bude ještě pár hodin zcela zdarma

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,