Barack Obama se učil programovat. Posunul kostičku o sto pixelů

Ve světě druhým dnem pokračuje týdenní akce Hour of Code, která si klade za cíl zpopularizovat znalost alespoň elementárního programování mezi dětmi a mladými. Kampaň se poprvé konala loni v USA, letos se už ale rozšířila do celého světa a zapojila se také více než stovka českých škol.

115186849
Jedna z mnoha studijních aplikací, veš kterých se děti učí skládat algoritmy pomocí nejrůznějších činností. nemusí tedy znát žádný konkrétní programovací jazyk a přesto se naučí obecným základům – cyklům, podmínkám aj.

Kampaň ve světě propagují velké počítačové firmy v čele s Microsoftem, Googlem a dalšími a podpořil ji i americký prezident Barack Obama, který si vyzkoušel napsat několik jednoduchých dětských cvičebních programů. Podle organizátorů i prý dal velmi záležet, aby se kostička na herním plánu posunula o sto pixelů a zvládl tak javascriptový příkaz moveForward(100);

Na webu organizace Code.org, která celou kampaň organizuje, najdete množství studijních aplikací, které vysvětlí podstatu programování i naprostým zelenáčům. Ti totiž nemusí vůbec programovat a první algoritmy budou spíše skládat z nejrůznějších logických bloků jako posuň se, otoč se apod.

Diskuze (8) Další článek: Windows 10 obsahuje skryté dotykové prostředí Continuum

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,