Bill Stasior dlouhé roky šéfoval Apple Siri. Teď jej pod svá křídla získal Microsoft

William F. Stasior strávil sedm let v Applu, kde vedl vývoj chytré hlasové asistentky Siri. Když začínal, tým přidělených inženýrů čítal sedmdesát lidí. A dnes? Siri a přidružené technologie vyvíjí více než 1 100 specialistů a Apple pod Stasiorovým vedením pohltil nejméně desítku technologických startupů, které potřeboval k dalšímu rozvoji.

Letos v květnu ale Stasior Apple opustil, krátce pracoval jako poradce pro genetickou laboratoř Avellino Labs, aby v srpnu oznámil jméno svého nového zaměstnavatele. Zůstal sice ve stejném časovém pásmu jako Apple, letní tričko ale bude muset v zimě vyměnit za kožich, přestěhoval se totiž do Redmondu!

Video: Jak nás šmírují hlasoví asistenti:

Někdejší šéf vývoje jablečné hlasové asistentky se stal dalším viceprezidentem Microsoftu, který se bude zodpovídat jeho CTO Kevinu Scottovi (PDF). Asi nebude nijak překvapivé, že bude nadále pracovat v oblasti umělé inteligence, avšak o Cortanu se nejedná. Asistenční služba Microsoftu se v poslední době dostala tak trochu na druhou kolej a vypadá to, že už to nebude přímá odpověď právě na Apple Siri, Amazon Alexa nebo hromadu asistentek od Googlu.

Letos Apple po bezmála třech dekádách opustí také jeho šéfdesignér Jony Ive, který byl jednou z jejích ikon a plnil vize Steva Jobse.

Diskuze (4) Další článek: Vzpomínáte na Starmana? Se svou Teslou už dokončil oběžnou dráhu kolem Slunce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,