Bitcoin opět letí strmě nahoru. Cena roste rychle jako při poslední bitcoinové horečce

Kryptoměny o sobě opět dávají vědět, cena Bitcoinu se totiž dere strmě vzhůru a situace začíná připomínat závěr roku 2017, kdy růst bitcoinu zlákal spoustu nových investorů a rostoucí poptávka vyhnala velmi rychle cenu virtuální měny až ke dvaceti tisícům dolarů za jeden bitcoin. Teď jsme zatím překročili hranici osmi tisíc. 

Bitcoin se po více než ročním postupném pádu zjevně zotavuje a získává si zpět důvěru. Naznačoval to už průběh vývoje ceny od února letošního roku, kdy cena postupně začala růst. A nebylo to znát jenom na ceně. Kryptoměny se za poslední rok stále vyvíjely a princip blockchainu, na kterém jsou založeny, se postupně rozšířil do dalších odvětví IT.

Klepněte pro větší obrázek 
Vývoj ceny bitcoinu za posledních 10 dní (burza Bitstamp)

Stejně tak všechny hlavní kryptoměnové burzy překotnou situaci ze závěru roku 2017 přečkaly bez větších problémů a neopakoval se průšvih podobný pádu japonské burzy Mt. Gox z přelomu let 2013/2014. Tehdy přišla první bitconová vlna, kdy se cena kryptoměny prudce zvedla, ale nezralý trh zneužila řada podvodníků. Také bylo znát, že cenu mohou výrazně ovlivnit i jednotliví silní investoři. 

Co bude s bitcoinem tentokrát? Těžko předjímat (pokusili jsme se o to nedávno). Po každém prudkém růstu ale dřív nebo později přijde tzv. korekce. Jako pokaždé, je to víceméně hazardní hra a pokud do ní chcete investovat nějaké peníze, buďte obezřetní a nepřehánějte to. Ačkoli se teď prognózy opět předhánějí v tom, kam až bitcoin vyšplhá, stejně tak může klesnou na úroveň až někam ke třem tisícům dolarů, kde byl ještě před pár měsíci, nebo klidně ještě níž. To neví ani tajemný Satoshi Nakamoto

Na růst bitcoinu ale zatím poměrně vlažně reagují ostatní kryptoměny. Litecoin, Ethereum a další sice zaznamenávají růst, ale rozhodně ne tak strmý jako samotný bitcoin. 

Diskuze (97) Další článek: Elon Musk vysvětluje, proč není dobré nabíjet Tesly na 100 %

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,