Bitcoin se dostane na 8 000 dolarů a pak to praskne, tvrdí analýza Goldman Sachs

Bitcoin poslední měsíce raketově roste vzhůru a je ve fázi dalšího schodu, po kterém bude následovat určité období propadu, konsolidace, zklidnění a poté nastane nejspíše další růst. Ti, kteří bitcoin nakoupili letos v březnu zhruba za 1 000 dolarů, jej nyní mohou prodat za částku okolo 7 500 dolarů.

Investoři čekají, kde se růst zastaví tentokrát. Podle analytičky Goldman Sachs Sheby Jafariové a její zprávy pro investory to bude okolo hladiny osmi tisíc dolarů (spočítala přesně 7 941 dolarů).

Klepněte pro větší obrázek
Vývoj kurzu BTC k USD v průběhu roku a několik výrazných schodů, které následovalo období konsolidace. Ten aktuální z letošního podzimu je zatím největší v historii kryptoměny.

Poté může následovat divočejší období, kdy začnou investoři bitcoiny prodávat a jeho cena poletí dolů. Nemělo by se ale jednat o žádnou větší krizi, posléze měna podle těchto odhadů začne opět růst.

Šéf největší americké banky JPMorgan Chase Jamie Dimon je větší skeptik, v září se totiž nechal slyšet, že nevěří bitcoinu a kryptoměna založená na čiré spekulaci musí zákonitě prasknout.

Bitcoinové šílenství během jarního schodu. Dnes už je bitcoin zase opět mocnější:

Diskuze (53) Další článek: Apple chystá vlastní brýle pro rozšířenou realitu. Mají fungovat nezávisle na iPhonu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,