Bitcoin se probouzí. Cena kryptoměny opět prudce vyletěla směrem vzhůru

Na koni roku 2017 pobláznil bitcoin celý svět. Do kryptoměny i jejich alternativ houfně investovali drobní investoři, kteří byli zlákáni vidinou snadného a velmi rychlého zisku. To vystřelilo cenu bitcoinu až k hranici dvaceti tisíc dolarů. Jenže pak přišel stejně rychlý pád, který s občasnými vlnami trval po celý loňský rok. Nyní se však zdá, že se zájem o bitcoin opět probouzí.

Klepněte pro větší obrázek
Vývoj ceny bitcoinu za poslední měsíc

Cena bitcoinu od února postupně roste. Nejedná se přitom o překotný růst, ale pozvolný. Ten jakoby naznačoval, že se důvěra v kryptoměnu postupně obnovuje a situace se po překotném roce stabilizuje.

Bitcoin může opět poblouznit

Včera se ale na bitcoinovém grafu opět po čase objevil velmi výrazný schod. Po několika podobných schodech směrem dolů, které jsme viděli v loňském roce, to byl tentokrát schod nahoru. Cena skokově vzrostla z 4200 na 5000 dolarů, tedy o cca 20 %. A to v rozmezí necelé hodiny.

Klepněte pro větší obrázek
Skokový růst 2. dubna ráno

Po menší korekci se cena opět začala šplhat vzhůru a teď se nepředvídatelně houpe kolem hodnoty 5 000 dolarů. Je vidět, že se investoři probudili a začíná nám opět bitcoinová loterie.

Na cenu hlavní kryptoměny samozřejmě reagují i alternativy. Silně posílil Litecoin, Ethereum a další měny. Je tedy správný čas si opět připomenout, že obchodování s kryptoměnami je víceméně hazardní hrou a není vhodné podlehnout emocím při krátkodobých výkyvech ceny.

Diskuze (80) Další článek: Značka Toshiba definitivně končí v noteboocích, nahradí ji Dynabook

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,