BlackBerry provede obří investici. Za 1,4 miliardy dolarů kupuje bezpečnostní firmu Cylance

BlackBerry, kdysi známý výrobce telefonů, jehož produkty využíval i americký exprezident Barack Obama, čím dál více inklinuje k oblasti podnikového softwaru a kyberbezpečnosti. Poslední obchod, který firma chystá, to potvrzuje absolutně - BlackBerry oznámilo, že kupuje společnost zabývající se kyberbezpečností Cylance.

Ze strany BlackBerry jde o ohromnou investici, Cylance podle svého webu kupuje za 1,4 miliardy dolarů (zhruba 32 miliard korun). Je to dokonce největší investice v historii firmy. Cylance bude pod téměř bývalým výrobcem telefonů fungovat jako samostatná jednotka a časem se počítá, že se jejich technologie integrují do podnikové platformy Spark, kterou BlackBerry vyvíjí.

Cylance bylo založeno v roce 2015 dvěma bývalými zaměstnanci McAfee Stuartem McClurem (šéf technologií) a Ryanem Permehem (šéf vývoje). Firma se zabývá kyberbezpečností na bázi umělé inteligence, kdy hrozby analyzuje pomocí strojového učení. Mezi její klienty patří firmy z řebříčku Fortune 100, ale i světové vlády.

BlackBerry se směrem vývoje podnikových softwaru, internetu věcí a zmiňovanou kyberbezpečností vydává od roku 2013, kdy jeho vedení převzal John Chen. Nad telefony firma úplně nezanevřela, ale poskytuje jim jen software. Hardware vyrábí čínský TCL.

Diskuze (10) Další článek: Google chystá aktualizaci Wear OS. Zlepší práci s baterií a získá nový název

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,