BMW chce na Sokolovsku postavit obří polygon pro autonomní vozy

Česká republika nejspíše sehraje významnou roli v rozvoji autonomního automobilismu, podle iHned.cz totiž na Sokolovsku vznikne více než stokilometrový polygon pro testování chytrých automobilů. Hlavním investorem má být německý koncern BMW, který podle HN chystá výjimečnou tiskovou konferenci.

Podobné testovací polygony dnes vznikají po celém světě a jeden z největších najdete na Michiganské univerzitě. Jmenuje se Mcity a jedním z investorů je právě BMW. Mcity by tedy mohlo být určitou předlohou, jak by mohl vypadat i podobný český park.

Dalším hojně medializovaným polygonem – doslova umělým městem – je třeba tajné stanoviště Castle, ve kterém se pro změnu prohánějí autonomní vozy Wayma. To však už přešlo i o úroveň výše a software svých autopilotů cvičí rovnou v plně virtuálním prostředí – na výkonných superpočítačích. Stejným směrem jde i Nvidia, která dokonce nabízí komerční superpočítače pro trénink softwaru autonomních vozů ve VR.

V každém případě, podobný polygon může být zajímavý i z hlediska zaměstnanosti, nabídne totiž práci možná i stovkám techniků a špičkových odborníků z oblasti IT.

Diskuze (3) Další článek: Dementováno: Apple chce zrušit nákup a stahování hudby. Dál už budeme pouze streamovat

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,