Čerstvý Firefox bude mít na nových kartách reklamní odkazy

Mozilla přišla s nápadem, jak něco málo vydělat – ve Firefoxu bude nabízet reklamní odkazy. Udělá to ale docela opatrně a věrné uživatele si tím pravděpodobně nijak moc nerozezlí. Placené odkazy se objeví v každé čerstvé instalaci Firefoxu, a to na po otevření nové karty. Zde je standardně devět pozic pro nejoblíbenější stránky a tyto budou nově předvyplněny právě placenými odkazy.

Firefox Firefox weby
Zatím jsou panely na nové záložce Firefoxu prázdné, obsazen je pouze první, odkazem na úvodní stránku Firefoxu • brzy budou pozice předvyplněny

„Operisté“ už to znají, v konkurenční Opeře to totiž přesně takto funguje. Po instalaci uvidíte po otevření nové karty odkazy na Seznam, Heureku, Mall, Aukro, Boooking nebo také YouTube a Facebook. Uživatel je může ihned odstranit a nahradit svými odkazy, inzerenti ale pochopitelně doufají, že jejich záložka alespoň u části uživatelů zůstane nastálo. Stejný model se nyní objeví ve Firefoxu a je docela s podivem, že až teď. Pro tvůrce bezplatných prohlížečů je to přitom jedna z mála cest, jak na svém produktu přímo vydělávat.

554223474 
Opera je napřed, na odkazech na úvodní stránce už placené odkazy nabízí

Jak Mozilla vysvětluje na svém blogu, obsazení prázdných dlaždic může být užitkem o pro samotné uživatele, kteří ihned uvidí, jak může úvodní stránka s oblíbenými weby fungovat. Chce přitom vybírat vhodné obchodní partnery, aby placené odkazy byly zároveň užitečné pro uživatele.

Mohlo by vás také zajímat:

Diskuze (19) Další článek: Intel chystá 15jádrový procesor Xeon, zatím pouze pro servery

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,