Čeští TeskaLabs jsou v TechStars a čekají velkou investici

Češi, které se vyplatí sledovat, si vedou dobře. Byli přijati do prestižního londýnského TechStars, hledají nové zaměstnance a letos oznámí investici přes milion dolarů.

Českou společnost TeskaLabs jsme v našem nedávném článku označili za podnik, který se vyplatí sledovat. Mladý projekt své kvality postupně potvrzuje. Firma byla přijatá do aktuálního kola prestižního akcelerátoru TechStars a ještě letos chce rozjet první kolo financování. „Počítáme s částkou startující na milionu dolarů,“ říká pro Connect.cz šéf společnosti Aleš Teska.

TechStars je akcelerátor, který si získal výbornou pověst ve Spojených státech a zhruba před dvěma lety se rozšířil také do Evropy, konkrétně do Londýna. Tam TechStars koupil tehdejší slavnou značku Springboard, jejíž součástí byli i rovněž rozjetí čeští Apiary. TeskaLabs jsou první českou firmou, která se do TechStars dostala. Pokud se tedy nepočítá projekt Piictu, v jehož týmu byli i čeští zástupci.

Společně se vstupem do slavného akcelerátoru získali v TeskaLabs nabídku na investici ve výši sto tisíc dolarů. „Tu jsme si nevzali, chystáme zmiňované vlastní kolo. Navíc jsme aktuálně získali určitou mikro investici od českého investora, která nám do konce roku pomůže s cash flow,“ popisuje Teska.

Hledají se vývojáři, i za akcie

TeskaLabs byli součástí posledního kola českého akcelerátoru StartupYard. Proč se hned ženou do dalšího? „Nejdeme do akcelerátoru. Jde to pro nás vstupní brána na další trhy. Jde i o silnou značku, která na trhu výrazně pomáhá.“ TeskaLabs mají obchodní aktivity ve Velké Británii už nyní a vstup do TechStars je dalším rozšířením.

Klepněte pro větší obrázek
Do konce roku přijmeme alespoň 10 vývojářů. Ve hře jsou i opce na akcie.

Vedení společnosti bude odteď sídlit v Londýně, konkrétně půjde o čtyři lidi, vývoj zůstane v Praze. I ten se ale přestěhoval – z dosavadních prostor Node5 do kancelářského komplexu 4D Center na ulici Kodaňská ve Vršovicích. Právě tento technický tým má v nejbližší době nejvíce růst.

„Do konce roku bychom chtěli přijmout asi 10 dalších vývojářů. Potřebujeme lidi, kteří nejsou jenom skvělí vývojáři, ale kteří zároveň zvládnou komunikaci se zákazníky, vysvětlování produktu a jeho integraci. Musí to být takoví evangelisti, ukecaní programátoři“ usmívá Teska. Jeho podnik aktuálně hledá šéfa pro výzkum a vývoj. Součástí platu jsou i opce na akcie firmy. Takovou možnost by měli získat i další zaměstnanci, kteří se stanou součástí „core“ týmu.

Technologii SeaCat, na které v TeskaLabs pracují, jsme popisovali v dřívějším textu. Do budoucna jí čeká zejména rozvoj do světa internetu věcí. „Mobilní bezpečnost je aktuální teď, internet věcí je ale budoucnost, kde navíc není příliš konkurence. I to byl důvod, proč jsme v TechStars nikoho nemuseli příliš přesvědčovat o tom, co děláme. Viděli v IoT ten značný potenciál,“ říká Teska.

Co tento potenciál znamená? Všemožní výrobci svá hardwarová zařízení a stroje propojují se sítěmi a internetem a potřebují, aby veškerá komunikace byla bezpečná. TeskaLabs mají být nástroje, který tohle zajistí. „Ozývají se nám různí výrobci hardwaru či třeba automobilky s tím, že by nás použili ve svých IoT platformách,“ dodává Teska.

Váš názor Další článek: Policie ČR nakupuje sledovací software od Hacking Teamu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,