Chromecast míří do evropských zemí, Česko má ale opět smůlu

Včera Google oznámil rozšíření online prodeje filmů skrze jeho obchod Google Play v dalších 39 zemích. Dnes na to navazuje zpráva o rozšíření distribuce multimediálního přehrávače Chromecast. Ten se bude nově nabízet v Kanadě a v deseti evropských zemích. Stejně jako včera však ani dnes v seznamu Českou republiku nenajdete.

763285418

Chromecast je malý a velmi levný multimediální přehrávač, který rozšiřuje funkce televizorů či běžných monitorů o možnost sledování, prohlížení či poslechu streamovaného obsahu. V první řadě Google pochopitelně myslí na své služby včele s Google Play, odkud můžete skrze Chromecast poslouchat hudbu či sledovat filmy, samozřejmostí je možnost sledování videí z YouTube, ale jsou zde dostupné i aplikace třetích stran, které umožní sledovat další obsah z internetu.

Kde se dá nově koupit Chromecast

Dánsko, Finsko, Francie, Holandsko, Itálie, Kanada, Německo, Norsko, Španělsko, Švédsko, Velká Británie

Malé zařízení za 30 dolarů se stalo v USA hitem a i přes své omezené využití si našlo příznivce i u nás. Zde už například Zoner uvedl aplikaci pro Android, která umí prohlížet fotografie ze Zoneramy skrze Chromecast v televizi, aplikaci pro možnost sledování Streamu připravuje také Seznam. Získat Chromecast nyní bude díky oficiální distribuci do zemí západní Evropy jednodušší, ale stále to nepůjde přímou a nejlevnější cestou. Ta se otevře až v okamžiku, kdy u nás Google otevře svůj internetový obchod i pro nákup svého hardwaru. 

Diskuze (12) Další článek: Apple změní další obor. O vašem zdraví bude vědět vše

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,