Corel i s Parallels mění majitele. Koupila je investiční skupina KKR za více než miliardu dolarů

Nečekaná a poměrně velká akvizice se objevila relativně krátce po tom, co se společnost Corel začala opět více rozvíjet. Nedávno představila novou verzi svého vektorového grafického programu a to dokonce i pro Mac a na konci minulého roku pak také koupila společnost Parallels, která se zabývá virtualizací na Macu.

Investiční skupina KKR překvapivě koupila od Vector Capital, která vlastnila Corel již od roku 2003, Corel i s Parallels a i když hodnota nebyla oznámena, dle dřívějších odhadů by měla být hodnota transakce nad úrovní jedné miliardy dolarů.

Co to do budoucna bude znamenat pro samotný Corel, je ale stále otázkou. Žádné propouštění zaměstnanců se prý nekoná a firma je zisková už v této době. V případě optimistického pohledu tak lze očekávat, že se bude Corel snažit rychle rozvíjet svůj balík programů a to jak pro desktopy, tak i pro mobilní zařízení, kde se objevilo spoustu nových malých hráčů, kteří se dostali na špičku z pohledu popularity.

Vzhledem k tomu, že je Corel pod velkou investiční skupinou, mohl by si dovolit i další akvizice. Nedávná akvizice Parallels byla strategickou volbou, protože umožní provozovat programy Corel všude a ve stejné formě bez nutnosti programovat několik verzí pro každou platformu zvlášť. 

Váš názor Další článek: Nové zařízení dokáže navodit iluzi gravitace. Jeho testování ale není zrovna příjemné

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,