Dámy, nebojte se IT, vzkazuje český Skype a další firmy

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 36

Názory k článku

avatar
30. 04. 2014 16:39

Stereotypní představa holek v IT v podobě nevzhledných "kreatur" neurčitého pohlaví už dávno neplatí. Měl jsem tu čest zůčastnit se Rails Girls Ostrava coby spoluorganizátor a nestačil jsem se divit. Spousta krásných mladých dívek, slečen a žen, které vesele konfigurují Ruby v příkazovém řádku, povídají si o frameworcích, stylujou weby a domlouvají start-upy. Úplně v klidu :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 04. 2014 16:28

Bohužel je to v myšlení - ono to bude znít dost sexisticky, ale prostě ženský na ty logický věci nemají hlavu. Čest výjimkám, který znám třeba ze školy, ale v průměru se prostě v těchto věcech chlapům nemůžou rovnat.
A tady pro ty výjimky, který jsou chytrý, šikovný atd je strašně nespravedlivý mít nějaký výhody jen proto že jste ženská. Představte si že vy si to vydřete a někdo jinej to dostane jen tak.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 04. 2014 15:06

Smutný pohled na tuhle diskuzi. Nedivím se holkám, že mezi ty chudáky nechtěj. Politická korektnost a názory na rovnoprávnost co jsou slyšet ze Švédska a v menší míře v ostatních západních zemí mi přijdou přehnaný, ale pořád mi to je mnohem sympatičtější než názor typického Čecha, který se mentálně ještě nedostal do 21. století.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 04. 2014 14:04

Je mi vás líto, vás, co shazujete ženy v IT.Za šest let na vysoké IT škole jsem nesetkala s tím, že by nějaká holka využívala toho, že je holka. A to máme na FI MUNI hodně hezkých holek. Chápu, že kluci radši budou doučovat spolužačky než spolužáky, je to takové "míň teplé", ale říkat, že je nějak svedly?! Vážně?! Kde jste na to došli, že holce stačí nadzvednout sukni a má to? Vlastní zkušenost? Zkoušela to na vás nějaká? Nebo školní drby? Vážně jim věříte? A kdyby to opravdu byla pravda a jedna ze 100 holek na IT škole by to udělala tak co, pořád je to jedna setina.Že se ženám nechce makat nebo se něco složitějšího učit? Opět se ptám, vážně? A co třeba překladatelky? Taky se učí jazyk, sice ne programovací, ale taky to není nic lehkého. Nebo doktorky. Ubohé, toto říct. Zkuste to říct doma - mamce, přítelkyni (je-li nějaká), jakékoliv kamarádce... Vůbec se ženám nedivím, že se do IT nehrnou, pokud má každé IT oddělení byť jen jednoho takového pracovníka, jako jsou tady někteří pánové na diskuzi.Váš názor vám neberu, škoda jen, že působí nepodložen fakty, ale spíš zhrzeným egem. Jsem jen ráda, že se osobně neznáme, kamarády s takovým postojem bych nechtěla.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
30. 04. 2014 13:20

No když holku baví počítače tak je něco špatně ... .

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 04. 2014 09:56

Prečo je tak málo žien v IT? Odpoveď poznám úplne presne - mám to v rodine...Tak počúvajte - je to jednoduché:"Premerný IT-pracovník do druhej ráno hackuje, v noci nechá bežať komp a prvé, čo ráno urobí, tak sa uistí, čo všetko posťahoval a či všetko funguje. Priemerný IT-pracovník má mastné vlasy, sprchuje sa raz do týždňa a jeho hoby je IT. Priemerný ajťák je v spoločnosti "ľahký autista", prípadne ako v IT Crowde. Toto všetko je v rozpore so ženskou prirodzenosťou."Priemerná žena má aspoň priemerné hygienické návyky a je priemerne spoločenská. Tieto čas-zaberajúce vlastnosti ajťáci bežne menia za sedenie pred PC a zvyšovanie svojej odbornosti.Z tohdo dôvodu sa priemerná žena v IT obore NEMôŽE rovnať priemernému mužovi. Ženy sú naopak veľmi vhodné ako testerky - pre svoje "nelogické" postupy pri klikaní objavia bug / kombináciu kláves, ktorá by bežného užívateľa (muža) v živote nenapadla :) ...a testeri nemusia mať hlboké znalosti.EDIT: Nie je pravda, že ženy sú menej šikovné programátorky, alebo sa im nechce makať. Len proste nie sú ochotné vymeniť základnú hygienu za sedenie pri PC do 2 ráno pri káve a cigaretách. Preto šancu vyrovnať sa v tomto mužom nemajú.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (4)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 04. 2014 08:49

Více holek mezi programátory bych určitě uvítal, ale každá mince má dvě strany.Pokud se budeme snažit holky podpořit nesmyslným zvýhodňováním u zkoušek atd. (jak se to bohužel občas stává), tak se jak mužská část, tak určitá část holek, kteří svoji pozici vydřeli a svoje dovednosti dlouho "tunili" bude dívat na holky v IT s určitý despektem. A já se této nedůvěře ani nedivím.Na "praktičtějších" IT školách je hodně projektů. Bohužel je tam také málo holek, takže se stává (vlastně to nejsou moc ojedinělé případy), že holčina oblékne sukni, jde za nějakým kolíkem, luskne prsty a on jí "pomůže" s projektem (respektive to za ni napíše). Samozřejmě se poté nic nenaučí, na semestrální zkoušku se něco nadrtí a jde se do dalšího semestru (nedávno jsem viděl bakalářku holky, která už studuje 4 roky Bc... no já jsem nevěřil vlastním očím).Prostě nikdo, kdo si na výšce neodedře projekty a nedostane to do sebe, tak jeho pozdější přínos do praxe je opravdu minimální oproti borcům a borkyňám, kteří několik let makali. A můžeme si za to i sami chlapi. Děláme za některé holky projekty a potom se divíme, že jsou nepoužitelné? Vlastně je v tom chyba i u holek. Nechají si dělat projekty a potom nic neumí a diví se, že je na ně pohlíženo s nedůvěrou.A hlavně je to velice nespravedlivé vůči holkám, které si všechno poctivě odmakaly. Co se týče té kreativity holek... jistě, holky uvažují trochu jinak a je super mít v teamu rozličné lidi s různými pohledy na na věc. Bohužel naše školství silně "unifikuje" myšlení studentů, takže je otázka, co nám po 5 letech studia na VŠ zbude z původně kreativní 19-leté holky.Abych to nějak sumarizoval... Máme Gaussovu křivku. Ta nám říká, že máme nějaké nadané jedince, hodně průměru a potom nějaké voly. Tato křivka je v podstatě stejná jak u holek, tak u kluků. Bohužel ji potom u holek uměle deformujeme. Špatní nebo líní kluci z výšky často letí už v prvním roce (někteří to zázračně doklepou i ke státnicím), ovšem holky se tam drží, jelikož jich máme už tak málo.Ve výsledku, rozdíl mezi špičkovou programátorkou a průměrnou programátorkou bývá podle mě obecně vyšší jak rozdíl mezi špičkovým programátorem a průměrným programátorem.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 04. 2014 08:42

Největší problém je ženskem se nechce makat ani se něco složitějšího učit. Víc složitostí bych v tom nehledal.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 04. 2014 08:41

Treba sa ucit na Berkeley. nas bolo 860 a 8 dievcat,Faktom ale je, ze amici vedia, ako zeny prilakat do IT odoborov na VS,. Je to sice prvy semester, ked zien viac ako muzov, ale je to zmena.
Tech shift: More women in computer science classes
Kristen V. Brown, San Francisco Chronicle
Tuesday, February 18, 2014It is a predictable college scene, but this Berkeley computer science class is at the vanguard of a tech world shift. The class has 106 women and 104 men.The gender flip first occurred last spring. It was the first time since at least 1993 - as far back as university enrollment records are digitized - that more women enrolled in an introductory computer science course. It was likely the first time ever.
http://www.sfgate.com/education/article/Tech-sh... ...
Urcite pomohla aj Marissa
https://encrypted.google.com/search... kedze je to ¨prva modelka¨ na poste CEO v IT. A ukazala, ze ani materstvo nie problem, ved sa sefkou Yahoo stala v 7. mesiaciOn July 16, 2012, Mayer was appointed President and CEO of Yahoo!, effective the following day. She is also a member of the company's board of directors.On the day Yahoo! announced her hiring, Mayer revealed that she was pregnant and Mayer gave birth to a baby boy on September 30, 2012
https://en.wikipedia.org/wiki/Marissa_Mayer... Ano vie, v USA nie je ¨materska dovolenka¨ , a teda su firmy na deti v praci zvyknute a prisosobene tomu napr. maju destke kutiky a pod. U nas je tot skor exotika, ale vyskytuje sa to..

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
30. 04. 2014 08:34

Ženský v IT jsou potřeba. Jenom díky nim si staří manažeři můžou dopřát mladou holku bez pocitu, že platí za prostitutku. Odměny (prémie) těm holkám přece platí firma.
A obyčejní ajťáci zase mají pokoj od papírování, který za ně ty baby musí udělat.
Ano, i mezi samotnými ajťáky jsou ženský. Ty však zpravidla vypadají jako zrůdičky a proto je za ženský nelze považovat.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 04. 2014 08:11

Jasně, dámy, nebojte se IT. Ať se můžu v práci koukat na vaše ladné křivky když se budu sklánět nad Vaším monitorem :) Jen do toho. Holek v IT není nikdy dost.
ps: Nezapomenout hluboký výstřih prosím.edit: v 12:51 tento příspěvek hodnotily již 4 ženy

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
30. 04. 2014 07:11

Hmmm... Proč? Kvůli tomu, že mají nařízené procento zaměstnaných žen, nebo je k tomu vede něco jiného?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor