Do půl roku začne Intel prodávat SSD s kapacitou 2 TB

Technologie už pro SSD dávno nejsou brzdou, letos jsme se dočkali 1TB modelů a už letní únik plánů Intelu naznačil, že příští rok by se měla kapacita ještě zdvojnásobit. Čerstvý únik informací toto potvrzuje a prozrazuje další detaily – například, že SSD s kapacitou 2 TB Intel představí už v prvním kvartále roku a v druhém jej začne prodávat. To hlavní ale ještě známo pochopitelně není, myslíme tím samozřejmě cenu.

Nová nejvyšší řada SSD od Intelu s označením DC P3700 nabídne rychlé přístupové doby 2800 MB/s pro čtení a 17000 MB/s pro zápis (současná generace má 500/460 MBps). K dispozici budou samozřejmě i nižší kapacity, a to 1,6 TB, 800 GB, 400 GB a 200 GB.

SSD Intel.png

SSD jsou stále drahá a obzvlášť vysoké kapacity jsou velice nákladnou záležitostí, které nahrávají oblibě hybridních disků. Za terabajt bez točících se ploten dnes zaplatíte minimálně patnáct tisíc, řešení od Intelu s o něco nižší kapacitou vyjde na více než dvacet. Na druhou stranu, postupně zlevňují nižší kapacity a na solidní 120GB SSD už vám dnes stačí dva a půl tisíce.

 

X.png
Diskuze (43) Další článek: Návrat k legendám: Jak se nám dnes líbí Atari

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,