Dok od Microsoftu udělá z telefonů s Windows 10 stolní počítače

Microsoft chystá dokovací stanici pro mobilní telefony s Widows 10 a podporou Windows Continuum. Jednoduchý dok bude sloužit pro připojení mobilního telefonu k monitoru, klávesnici s myší a případně dalším periferiím. Z mobilního telefonu se tak stane terminál odpovídající základnímu stolnímu počítači. 

Screen-Shot-2015-09-02-at-8.33.09-AM.png
S Windows Continuum není potřeba více aplikací se stejnou funkcí pro každou platformu zvlášť. Jediná aplikace bude měnit svůj vzhled podle displeje, na kterém je zobrazována.

Tato funkce umožní používání připravených aplikací v různých velikostech, podle toho na kterém zařízení je využívána. Microsoft představil Continuum pro mobily na letošním Buildu.

Krabička bude zahrnovat tři velké USB porty, HDMI a DisplayPort. Dokovací stanice ale není nezbytným prvkem pro využití Continuua. Obraz lze přenášet i pomocí Miracast a klávesnici s myší připojit přes Bluetooth. Dokovací stanice jen vše zjednoduší a zároveň bude mobilní telefon dobíjet. Oficiální představení se očekává na tiskové konferenci 19. října spolu s novými Lumiemi. 

Více o Windows Continuum:

Diskuze (83) Další článek: Dnes zadarmo: Zoner Photo Studio 16 Pro

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,