Dost bylo klobouků na drobné. Londýnští pouliční umělci dostanou internetové platební terminály

Londýn testuje nový systém plateb pouličním umělcům. Už žádné klobouky a ošatky na drobné, ale karetní platební terminály. V případě britského hlavního města se jedná o pilotní spolupráci se švédskou společností iZettle. Jen tak na okraj, nedávno o ni projevil zájem PayPal, který za akvizici zaplatí přes dvě miliardy dolarů.

Ale zpět do Londýna. Projekt, který podporuje tamní radnice, počítá s terminály, které umělci připojí k mobilu nebo tabletu kvůli konektivitě. Kolemjdoucí pak může zaplatit přiložením karty k terminálu – respektive jiným zařízením, které umožňuje bezkontaktní platby.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Tapněte pro příspěvek

Modernizace plateb mezi pouličními umělci není nic nového, v zahraničí narazíte třeba na QR kódy vedoucí na webové platební brány, nicméně londýnský experiment je zajímavý tím, že je posvěcený oficiálními místy a stane se z něj nejspíše standardní způsob platby pro registrované umělce na schválených místech pro takzvaný busking – pouliční exhibici.

V českých městech nic takového zatím není a přinejmenším v Brně před pár týdny nechodili ulicemi s platebními bezkontaktními terminály ani zdejší maturanti.

Diskuze (5) Další článek: Američtí vojáci chtějí ochrannou výstroj z neprůstřelných baterií

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,