Exmanželka Jeffa Bezose dá polovinu majetku na charitu. Sám Bezos se k tomu nemá, chce lidstvu pomoci jinak

Bývala žena Jeffa Bezose po nedávném rozvodu, který proběhl v přátelské náladě, získala jmění v hodně 37 miliard dolarů, které je převážně tvořeno akciemi Amazonu. Jak ale prozradila ve veřejném dopise, nejméně polovinu těchto peněz dá na charitu.

MacKenzie Bezosová coby 5. nejbohatší žena na světě se tak přidá k dalším miliardářům z USA a dalších zemí, kteří se snaží zbavovat svého obří majetku na dobré účely. MacKenzie Bezosová podepsala Giving Pledge, ve kterém se zavázala, že na charitu věnuje více než polovinu majetku, tedy kolem 20 miliard dolarů. Lze ale předpokládat, že nakonec by to mohlo být ještě více. Vzhledem k tomu, že akcie Amazonu mají stále prostor k růstu a Jeff bezos má před sebou velké vize, je to poměrně reálná budoucnost. 

Efektivní využití tak velkého objemu peněz na charitu ale není lehká činnost a MacKenzie Bezosová tak očekává, že na tom bude pracovat v průběhu celého života, případně ještě v poslední vůli.

Sám Jeff Bezos je potěšen tím, že jeho bývalá manželka bude filantropem, ale rovněž je zajímavé to, že jako jediný v první pětce nejbohatších lidí na světě nepodepsal zmíněnou dohodu. 

Pravděpodobně je to kvůli tomu, že své jmění v aktuální hodnotě 137 miliard dolarů plánuje investovat do rozvoje vesmírné platformy pro převoz nákladu nebo lidské základny na Měsíci. Tím by posunul lidskou civilizaci zase na další úroveň, což odpovídá jeho nerdovské povaze.

Diskuze (20) Další článek: Claude Shannon: Průkopník, který dal počítačům jedničky a nuly

Témata článku: , , , , , , , , ,