Facebook smazal přes 2 miliardy falešných účtů. To je skoro tolik, kolik má aktivních uživatelů

Podle poslední finančních výsledků z dubna tohoto roku se Facebooku stále daří mírně růst v počtech reálných uživatelů. Těch, kteří se k Facebooku přihlásí alespoň jednou měsíčně, jsou 2,38 miliardy. Jedná se tak stále o největší sociální síť na světě. Nyní ale Facebook prozradil, že se potýká i s obrovskou míru spamu a dalších problémů.

V novém reportu s označením Community Standards Enforcement firma odhalila, jak se jí daří bojovat s nenávistným obsahem, ilegální aktivitou, spamem nebo třeba falešnými účty. Asi nejzajímavějším číslem je, že pouze za první tři měsíce tohoto roku Facebook smazal 2,19 miliardy falešných účtů.

Že se jedná o obrovské číslo ukazuje i fakt, že v minulém roce ve stejném období Facebook odhalil a smazal celkem 1,2 miliardy falešných účtů. Počet se tak meziročně takřka zdvojnásobil. Dle Facebooku je to hlavně kvůli pokročilejším systémům, které vytváří účty rychle a projdou běžnými testy, které se snaží odhalit, zda jde skutečně o člověka nebo robotický systém a software.

Pokud jde o další oblasti, proti kterým Facebook zakročil v prvním čtvrtletí, tak se mu podařilo odhalit a smazat 4 miliony nenávistných textů (minulý rok to bylo 2,5 milionu. Facebook se rovněž pochlubil tím, že jeho automatické detekční systémy se meziročně zlepšily a odhalily 65,4 % těchto problémových věcí, zatímco před rokem to bylo 58,8 %.

Celý report si můžete prohlédnout přímo na Facebooku.

Diskuze (13) Další článek: Neobvyklé chování: Výjimečný pulsar NGC 300 ULX1 zrychluje

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,