Finanční startup Circle koupil populární kryptoměnovou směnárnu Poloniex

Finanční startup Circle, který vznikl už v roce 2013 a zaměřuje na jednoduché digitální transakce mezi uživateli, koupil jednu z nejpopulárnějších kryptoměnových směnáren na světě – Poloniex.

Circle má za sebou velké finanční skupiny jak z USA (Goldman Sachs), tak i z Číny (IDG Capital Partners), takže akvizice velké kryptoměnové směnárny Poloniex je důležitou zprávou i pro celý trh. Poloniex je v rámci současných denních obratů 13. největší kryptoměnovou směnárnou, která má denní objem transakcí aktuálně kolem 140 milionů dolarů, v minulosti ale překročila i denní objem jedné miliardy dolarů. Největší Bitfinex má v tomto porovnání aktuální denní transakční objem přes 1,5 miliardy dolarů.

Podle posledních informací byla valuace startupu Circle téměř půl miliardy dolarů, přičemž za akvizici Poloniexu zaplatil 400 milionů dolarů. Už nyní by tak valuace Circle měla být přes miliardu dolarů.

Circle má plány posunout směrnárnu na kryptoměny na další úroveň – podporovat větší množství kryptoměn (Poloniex má omezenou nabídku) a implementovat jednoduchý systém transakcí vůči klasické měně s nuceným oběhem (fiat). Circle tak nejspíše do budoucna nabídne podobnou funkcionalitu jako třeba Coinbase, ale navíc zároveň přidat i stávající sociální aspekt a propojení jednotlivých uživatelů.

Diskuze (1) Další článek: Sdílení fotografií na internetu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,