G Suite zdražuje: Od dubna bude Google za svou službu účtovat o 20 % více

Od 2. dubna 2019 navýší Google ceny své služby G Suite (dříve Google Apps). Základní tarif Basic Edition zdraží z 5 dolarů na 6 dolarů za uživatele na měsíc, verze Business Edition bude navyšovat z 10 dolarů na 12 dolarů za uživatele měsíčně. Ceny v eurech zatím nebyly zveřejněny, ale budou pochopitelně reflektovat ty americké.

Klepněte pro větší obrázek
Infografika se souhrnem vývoje G Suite

Google tento krok odůvodňuje tím, že do služby G Suite stále přidává nové funkce a poskytuje uživatelům mnohem větší přidanou hodnotu. Službu přitom už osm let nezdražil.

G Suite je cloudovou službou, která nabízí e-mailové řešení postavené na G-mailu, cloudový disk, pokročilé kancelářské aplikace a další služby cílené především na firmy a týmovou práci. Využít ji mohou ale i jednotlivci, kteří například chtějí e-mail od Googlu na vlastní doméně.

Zdražení o jeden či dva dolary může působit na první pohled jako zanedbatelné, ale jedná se o 20 %. V některých firmách s těsněji nastavenými rozpočty a mnoha zaměstnanci to může znamenat celkem citelný zásah do nákladů.

V prohlášení Googlu nepadla zmínka o bezplatných účtech G Suite, které fungují ještě z dob, kdy byl základní tarif na Google Apps zdarma. Tyto by tedy podle všeho měly zůstat i nadále funkční bezplatně.

Diskuze (5) Další článek: ELONOVINKY: Satelitní telefony Iridium chytly druhý dech a SpaceX je u toho

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,