Google má patent na fotoaparát ovládaný pomocí GPS a počasí

Zní to trochu neuvěřitelně, ale skutečnost je o mnoho prostší. Americkému gigantu v posledních dnech prošel patent na malou, za to ale velmi zajímavou funkcionalitu. Celá věc je popisována jako „zařizení, systém a metody pro snímání obrazu za pomoci předpovědi počasí.

Idea celé věci je prostá a geniální. Bezmála každý normální uživatel, který se svým mobilním telefonem nebo tabletem hodlá pořizovat snímky, se nechce zaobírat „zbytečným“ nastavováním parametrů jako je vyvážení bílé, ISO, nebo expozice a automatika je ne vždy zvládne nastavit ideálně.

FotoPocasi.png
Tak nějak takhle si to Google maluje. Doslova. V patentové přihlášce.

Výsledné snímky pak v lepším případě nedopadnou tak, jak by při správném nastavení mohly. Google na to půjde od lesa a nechá fotoaparát, aby sám na základě GPS a informací o počasí, které budou do zařízení přenášeny, nastavil ideální podmínky pro focení.

Chytrý fotoaparát tak rozezná nastavení pro slunečno, či zamračeno, nebo pro vnitřní či venkovní focení. Bude tato fíčura něčím, co Google propašuje do Androidu? Budeme se moci na novou funkci spolehnout (všichni přeci důvěrně známe přehmaty meteorologů)? To bychom se mohli dozvědět už zanedlouho.

Diskuze (15) Další článek: Facebook bude nepřímo šmírovat, co jeho uživatelé nakupují v e-shopech

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,