Google nedokáže konkurovat Amazonu. Omezi expresní dovážku

Zatímco Česko dovoz zboží ve stejný den teprve objevuje a zatím se omezuje především na potraviny (Tesco, Rohlik.cz) a pizzu, za oceánem a především pak v San Francisku a Silicon Valley probíhá tvrdý boj mezi Amazonem, tuctem drobných a nízkonákladových startupů a také Googlem.

810442039
Google v zámoří expresně rozváží zboží, nyní své služby ale nejspíše omezí

Google se již nějaký pátek snaží prorazit se svou službou Express, která spolupracuje s celou plejádou lokálních obchodů. Objednáte si květinu, knihu, elektroniku nebo třeba oběd a poslíček od Googlu zboží během několika hodin dopraví. Jenže Google je především internetová firma a péče o zákazníky a maloobchod obecně nikdy nebyla jeho silná stránka – nemůže konkurovat Amazonu, pro nějž je maloobchod esencí jeho podnikání, ani startupům, které jsou dravé, lokální a není to pro ně jen jakási odbočka a hledání nových podnikatelských obzorů.

Googlu proto nyní podle Recode dochází v tomto segmentu dech a svou dovážkovou službu v Sanfranciské zátoce, která je díky počtu geeků na čtvereční kilometr v podstatě obrovským a permanentním A/B testem, omezí. Nepočítejme tedy, že tyto nové služby, někdy v dohledné době dorazí třebas i k nám, pakliže si není Google jistý ani u sebe doma. Na stranu druhou ale doufejme, že nám firma z Mountain View jednou nabídne alespoň nákup svého hardwaru v Play Storu.

Váš názor Další článek: Přivítejte Baboom, streamování hudby od Kima Dotcoma

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,