Google přetáhl bývalého šéfa MS Office. Javier Soltero povede konkurenční G Suite

Google oznámil jmenování Javiera Soltera na pozici viceprezidenta divize pro produktivitu G Suite. Informace je zajímavá především proto, že Soltero v minulosti působil na postu šéfa pro vývoj virtuální asistentky Cortana a je bývalým vedoucím strategie sady nástrojů pro produktivitu v rámci Microsoft Office.

Úkolem Javiera Soltera tak bude, mimo jiné, soupeřit s podobnými produkty a funkcemi, jež jeho bývalý zaměstnavatel nabízí v rámci svého kancelářského balíku. Další podrobnosti přináší server Business Insider.

Z Microsoftu do Googlu

Soltero pracoval na vedoucích pozicích ve společnosti VMware, později založil startup Acompli, kde působil v roli generálního ředitele. V roce 2014 získal firmu i s jejím šéfem Microsoft. Po akvizici za 200 milionů dolarů byla aplikace Acompli přejmenována na Outlook pro iPhone a Android.

Klepněte pro větší obrázek 
Javier Soltero povede divizi G Suite pro produktivitu

Soltero budoval svou pozici v rámci společnosti, a nakonec vedl tým Outlooku na všech platformách. Později se stal vedoucím strategie pro celý Microsoft Office a v roce 2018 se náplní jeho práce stal dohled nad Cortanou. Firmu opustil v listopadu loňského roku během probíhající reorganizace divize Office.

Získané zkušenosti jak v rámci balíku kancelářských aplikací, tak hlasové asistentky, nyní může zužitkovat u Googlu. V rámci zvyšování produktivity by mohl dále rozvíjet využívání Asistenta Google v rámci G Suite.

Kancelář v cloudu s chytrým asistentem

Hlavním úkolem bude dohlížet na produkty G Suite, spravovat nástroje pro produktivitu a spolupráci pro firemní i nefiremní zákazníky. Z hlediska hierarchie spadá Soltero pod generálního ředitele Google Cloud Thomase Kuriana.

Sám Soltero oznámil další krok ve své profesí kariéře na Twitteru. „Připojil jsem se ke Googlu, abych vedl tým G Suite! Možnost pracovat s tímto týmem na produktech, které mají tak hluboký dopad na životy lidí na celém světě, je skutečně vzácnou výsadou. Jsem nadšený, že se mohu pustit do práce.“

Google se již několik let snaží prosadit G Suite jako životaschopnou alternativu pro produktivní práci k aplikacím Microsoft Office. I když dosáhl v tomto směru určitých úspěchů, v segmentu vzdělávání a ve firmách má Office stále dominantní pozici.

Diskuze (5) Další článek: Chyba v aktualizaci udělala z některých chytrých reproduktorů Google Home nefunkční těžítka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,