Google spustil webový Snapseed: pokročilý editor fotek v prohlížeči

Platforma Google+ získala další užitečnou funkci. Pro ty, kteří zde ukládají své fotografie (původně oddělená služba Picasa) je teď mohou přímo na webu pokročile upravovat. Základní úpravy zde byly k dispozici již dříve, včetně nabídky efektu, nyní jsou ale výsledky úprav daleko kvalitnější a nabídka funkcí širší. Základem se totiž stala aplikace Snapseed od vývojářů firmy Nik Software, kterou Google před rokem koupil.

Snapseed 01.jpg Snapseed 02.jpg Snapseed 10.jpg Snapseed 11.jpg Snapseed 12.jpg Snapseed 09.jpg
Editor nabízí funkce pro ladění obrazu. Můžete zkusit povedenou a konfigurovatelnou automatiku, anebo další manuální úpravy jako je náklon, zřetelnost či lokální úpravy jasu, kontrastu a ostrosti

Snapseed se zviditelnil na platformě iOS, kde se stal velmi oblíbeným editorem fotografií. Uživatele si získal především inovativním přístupem k ovládání, které naplno využívá dotykových displejů, ale také kvalitními algoritmy pro zpracování obrazu, které se zasloužily o velmi zdařilé výsledky. Snapseed se záhy dočkal verze pro Android a nyní jsou jeho funkce dostupné i na webu.

Snapseed 03.jpg Snapseed 04.jpg Snapseed 05.jpg Snapseed 06.jpg Snapseed 07.jpg
Snapseed 08.jpg Snapseed 13.jpg
Hlavně jde ale o efekty a těch umí Snapseed hodně. Přitom v líbivém podání a s kvalitním zpracováním.

Aplikaci podle jejího názvu na webu nehledejte, její funkce najdete přímo integrované do galerie fotografií na Google+. Po otevření fotky jen klikněte na Upravit a ocitnete se v editoru. V panelu po pravé straně je pak nabídka funkcí. Najdete zde ladění barev a vlastností obrazu včetně lokálních úprav, ořez či náklon a pak především řadu efektových funkcí.

Ovšem nelze jen chválit. Mezi úpravami chybí například taková základní funkce jakou je redukce červených očí. Rovněž například lokální retuše nebo klonovací razítko budete hledat marně.


 

Diskuze (9) Další článek: Počasí.cz už konečně ví, jaká je venku teplota

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,