Google ve svých Apps odstřihne Internet Explorer 9 a starší

Google oznámil, že ve svých webových Google Apps definitivně končí s podporou Internet Exploreru 9 a starších verzí. „Devítka“ je již notně zastaralý prohlížeč nepodporující moderní webové technologie. S příchodem Windows 8.1 se objevil také Internet Explorer 11 a Google tak v aplikacích podporuje poslední dvě verze. Google na tento fakt upozorňuje na webu podpory Google Apps. Na Internet Exploreru 9 si již plně nespustíte ani základní služby jako je Gmail, Kalendář nebo Drive.

ie9no.jpg
Google Apps ukončují podporu starého Internet Exploreru 9, ovlivněny budou i stěžejní služby Googlu

Ukončení znamená, že Gmail se automaticky přepne do zjednodušeného stylu a nepůjdou používat pokročilé funkce, Kalendář bude k dispozici jen pro čtení bez možností úprav a v Google Drive se nezobrazí správně grafické soubory a prezentace.

gmailold.jpg
Při načítání standardního zobrazení Gmailu se dostanete se starým Internet Explorerem k chybové hlášce s nutností aktualizace

Například u Windows Vista je „devítka“ poslední verzí Internet Exploreru, kterou je možné nainstalovat, pochopitelně novější verzi nedostanete ani na stále rozšířené Windows XP. Uživatelé služeb Googlu se staršími systémy Windows tak budou muset přejít na konkurenční prohlížeče, které i na starších systémech fungují. A Google pochopitelně doporučí Chrome, k dispozici jsou samozřejmě i Opera, Firefox nebo třeba Safari.

Diskuze (19) Další článek: Windows AppLocker: jak zvýšit zabezpečení OS (část 1.)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,