Google vidí velkou příležitost v Indii. Jde vstříc obřímu trhu a přizpůsobuje zde služby, už tu naplno funguje i Asistent

Google se svými službami čím dál více zaměřuje na Indický trh, pro který připravuje své aplikace na míru. Nyní přichází s podporou místních jazyků v rámci Google Asistenta, který je dokonce dostupný skrze běžný telefonní hovor. K tomu přináší i vylepšení skrze Google Pay a další.

Indie je neustále rostoucí trh plný příležitostí pro většinu velkých firem a tak není překvapením, že se na ni snaží cílit na míru přizpůsobenými produkty. V Indii má chytrý telefon přibližně 450 milionů lidí a jen o 50 milionů navíc je připojeno na internet. Nejedná se tak sice ani o polovinu z celkového počtu 1,3 miliardy obyvatel této země, stále ale jde o velký trh.

Potenciál pro růst zde vidí i Google, který v minulosti již uvedl například platební aplikaci Tez, která jinde není dostupná. V zemi firma nabízí i vlastní pokrytí Wi-Fi sítí Google Station která je dostupná ve vlakových stanicích a vybraných vesnicích a k rozšíření dochází i u systému Google Pay, který nově umožní lepší integraci podnikům a službám. Rozšíří se i o aplikaci Spot sloužící k hledání jednodušších prací.

Klepněte pro větší obrázek 
Google Pay pomůže podnikům přijímat bezhotovostní platby.

Google Asistent po telefonu

Asistent od Googlu je běžně dostupný skrze zabudovanou aplikaci Google v téměř všech telefonech s Androidem, v některých částech světa jsou ale stále populární klasické hloupé telefony, či zde není kvalitní připojení k internetu. V Indii tedy nově zavádí Asistenta dostupného na klasickém telefonním čísle. Stačí tedy zavolat na bezplatnou linku a získáte odpověď na běžné dotazy, které byste normálně řešili s Asistentem v telefonu.

Ten zvládne odpovědět jak v angličtině, tak i hindštině. Běžný Asistent v telefonu se navíc nově naučil další místní jazyky, které jsou dostupné i v rámci Google Lens, streamu doporučených článků apod. 

Google má k Indii blízko i v rámci vrcholného vedení společnosti. Aktuálně je výkonným ředitelem Googlu Sundar Pichai, který z Indie pochází a studoval na tamní technické univerzitě v Kharagpuru.

Diskuze (2) Další článek: Rusko postavilo první robotickou továrnu na salámy v Evropě. Software dodali Češi

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,