Intel propustí stovky zaměstnanců v Oregonu a dalších místech. Chce zjednodušit byznysové operace

I když se Intelu daří, web OregonLive přinesl informaci o tom, že společnost bude propouštět několik stovek technických administrátorů a manažerů.

Intel propouštění již potvrdil, ale nejedná se o nic zásadního - v kancelářích a továrnách jen v Oregonu pracuje kolem 20 tisíc zaměstnanců. Intel k tomuto kroku nepřistupuje kvůli finanční potřebě snížit náklady, ale provádí optimalizace různých operací, které nově bude zajišťovat externí společnost Infosys.

Infosys se specializuje na různé IT služby v podobě konzultací, analytiky a dalších operací. Díky tomu si v daných místech vystačí s menším počtem vlastních administrátorů a manažerů.

Intel v Oregonu chystá v rozšířené továrně D1X vyrábět 7nm čipy pomocí EUV technologie a nabrat 1 750 nových pracovníků, takže samotná oblast je pro něj strategicky důležitá do budoucna. Konkurenční hráči jako TSMC nebo Samsung už totiž používají pokročilejší technologii výroby a Intel se nyní musí snažit co nejdříve dohnat zpoždění, které nastalo u 14nm výroby.

Váš názor Další článek: Test Microsoft Surface Studio 2: famózní displej vyhraje nad nižším výkonem

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,