Intel se prý nejvíce bojí Qualcommu, výrobce ARM čipů

Společnost Intel se snaží velmi rychle dostat do nové a populární oblasti mobilních zařízení, kde vládne architektura ARM a platformy od různých výrobců. Jedním z největších výrobců je Qualcomm, který je v této oblasti podle neoficiálních informací hlavní nepřítel Intelu.

Qualcomm také drží mnoho klíčových patentů na používané komunikační technologie (CDMA, 3G), pochopitelně vyrábí a prodává i kompatibilní čipy pro tyto technologie. Tento rok dokonce Qualcomm koupil společnost Atheros, která se specializovala na WiFi, mnoho z vás určitě najde ve svém notebooku a podobně její technologii.

Qualcomm také koupil GestureTek, který vyvíjí rozpoznávání gest a plánuje integraci přímo do hardware. O něčem podobném se nedávno zmínil i sám Intel. V minulosti Qualcomm pohltil i mobilní divizi AMD pro kapesní zařízení.

V oblasti ARM SoC čipů je ale mnohem větší konkurence, než jakou Intel zná z oblasti desktopových a notebookových segmentů, takže se konečně přesvědčíme, jak dokáže Intel obstát ve skutečném boji o zákazníka.

Diskuze (5) Další článek: Jak se chladí počítače

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,