Internet a Technologie 12: letos v sobotu a zdarma

Chcete-li se dozvědět zajímavé informace o současném českém internetu, stavu přechodu na IPv6, růstu domén a rozšiřování jejich zabezpečení, připravenosti dnešních sítí na online přenosy videa v ultra vysokých rozlišených, aktuální situaci kolem českého DNS a jeho monitoringu a dalších podobných témat, zajděte si na pátý ročník konference Internet a Technologie 12.

Pořadatelé konference, sdružení CZ.NIC a CESNET, letos přišli s nápadem uspořádat akci v sobotu, kdy odpadá starost o uvolnění z práce nebo ze školy. Další motivací k návštěvě je bezplatný vstup, stačí se předem zaregistrovat.

  • Kdy: 24. listopadu 2012, od 9:00 do 17:10
  • Kde: Historická aula (refektář) Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy, Malostranské náměstí 25, Praha 1
  • Informace a registrace: www.nic.cz/it12/

Program celodenní konference je letos docela atraktivní. Hlavní téma minulých ročníků, tedy IPv6, už ustoupilo na vedlejší kolej a bude se týkat jen dvou konkrétnějších dvacetiminutových přednášek. Zajímavé informace slibují například přednášky o možnosti přenosu 4K a 8K videa v dnešních sítích, monitorování sítí s rychlostí 100 Gb/s, o nové smerovací architektuře LISP nebo systému DSCng pro monitorování DNS provozu.

Struktura přednášek je rozdělena do pěti bloků, přičemž odborná specializace témat postupně roste. Vedle přednášek budou současně k dispozici dva workshopy - Správa a provoz serveru Knot DNS a Dynamické routování a BIRD.

Váš názor Další článek: Cray XC30: nový superpočítač s výkonem až 100 PFLOPS

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,