Jan Mühlfeit: Microsoft je velice inovativní [Connected]

Jan Mühlfeit je prezident Microsoft pro Evropu. Má na starost mimo jiné komunikaci s EU, vládami a to, jak je firma vnímána v očích veřejnosti.

Hostem Connected je Jan Mühlfeit, prezident Microsoftu pro Evropu. Dříve vedl českou pobočku Microsoftu, působil na pozici viceprezidenta téže společnosti pro Evropu, Střední Východ a Afriku a předtím, než se do největší softwarové firmy světa dostal, pracoval v Software602.

Mezi jeho hlavní úkoly v současné pozici oficiálně nazvané Chairman Europe patří především komunikace s evropskými vládami, Evropskou unií a komisí, a také třeba to, jak je značka Microsoft vnímaná mezi zákazníky. Právě v Evropě si Microsoft prošel mnoha spory a byl nucen například zavést tzv. ballot screen pro výběr webových prohlížečů ve Windows. „V tomto ohledu jsme se hodně poučili,“ říká nejvýše postavený český manažer Microsoftu v rozhovoru.

Současný Microsoft je podle Mühlfeitových slov inovativní společnost, která věří v otevřený přístup k informačním technologiím. Šéfa firmy Steva Ballmera označuje za člověka, díky kterému „je tam, kde je“.

Na pořadu spolupracujeme s UPC a SAT Plus. Starší díly můžete sledovat zde.

Předchozí díly Connected

Diskuze (33) Další článek: Google aktualizoval snímky ve stovce zemí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,