K čemu všemu lze použít Hololens? Hraní her i běžné brouzdání [video]

Hololens, tedy brýle pro rozšířenou realitu ještě nejsou k dispozici ani vývojářům a první z nich je obdrží až v příštím roce za 3 000 dolarů. Aktuálně však Microsoft rozjel na Twitteru kampaň #MadeWithHoloLens. Tímto hastagem jsou označena videa zaměstnanců Microsoftu, kteří obdrželi Hololens k testování a můžeme si tak udělat představu o tom, k čemu bude možné Hololens používat.

Zajímavou možností je například hraní populárního Halo, jenž je streamováno z Xboxu One a promítáno na zeď. Obraz přitom lze jednoduše přesouvat či měnit jeho velikost.

Další z testujících potom holografické brýle používá pro běžné brouzdání a sledování filmů na Netflixu.

Podobná ukázková videa jsou vytvořena složením obrazu z běžné kamery a dodáním virtuálních objektů. Obraz v samotném HoloLens je však dost ovlivněn omezeným zorným úhlem a podáním obrazu malými displeji, výsledek proto není (zatím) tak ohromující. Microsoft tím spíše chce ukázat na rozličné možnosti, které budou majitelé Hololens v budoucnu využívat.

Nová kampaň k HoloLens přinesla opět trochu optimismu do dalšího vývoje. Poslední zpráva přitom působila přesně opačně, v rámci úsporných opatření Microsoft propustil část týmu HoloLens. Vývoj ale zjevně pokračuje. 

Diskuze (3) Další článek: Sony posiluje ve fotočipech. Koupilo fabriku na CMOS od Toshiby

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,