Kvůli aférám Facebooku ztratil Mark Zuckerberg obrovské jmění. Mezi 500 nejbohatšími lidmi zchudl letos nejvíc

Mark Zuckerberg se s rychlým úspěchem Facebooku stal také velmi rychle jedním z nejbohatších lidí na Zemi. Tento rok to ale vypadá, že se v jeho případě naplňuje přísloví „rychle nabyl, rychle pozbyl“.

Jak totiž informoval web Business Insider, Mark Zuckerberg měl díky svému stále poměrně velkému podílu (přibližně 13 %) ve Facebooku jmění v hodnotě 86 miliard dolarů. To ale platilo v polovině roku roku, kdy se teprve začaly projevovat důsledky kauzy Cambridge Analytica a dalších afér.

Pak se začala objevovat jedna katastrofa za druhou, ať už se jedná o samotné chování platformy v oblasti politické reklamy, šíření fake news, nenávisti a podobně, nebo uniklá data milionů uživatelů, které se objevují v opakovaných vlnách. Nedávno se objevily i informace o tom, že Facebook cíleně platil PR firmy za to, aby šířily negativní informace o konkurenčních technologických firmách jako je Apple nebo Google, aby problémy Facebooku nebyly tolik „vidět“.

Klepněte pro větší obrázek
Jmění Marka Zuckerberga dle Bloombergu

Do toho se objevují informace, že mladé uživatele už Facebook netáhne a přesouvají se na jiné platformy. To vše pochopitelně znamená, že investoři posílají akcie Facebooku k zemi a s tím i jmění Marka Zuckerberga.

Během letošního roku se jmění šéfa Facebooku propadlo o 30 miliard dolarů na současných 56 miliard dolarů. Mark Zuckerberg kvůli tomu letos zchudl nejvíce napříč žebříčkem 500 nejbohatších lidí na Zemi. Stále v něm ale zůstává.

Diskuze (8) Další článek: Hacker komunikoval s malwarem pomocí meme na Twitteru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,