Legrand kupuje Netatmo, výrobce chytrých meteostanic a termostatů

Netatmo patří mezi výrazné výrobce chytrých spotřebičů. Místo toho, aby jej spolkl velký gigant v podobě Googlu, Applu či Microsoftu, koupil jej Legrand. Ten se zaměřuje na velkovýrobu elektrické a digitální infrastruktury pro budovy. Po akvizici dojde ke sloučení portfolia těchto firem a integrace pod Legrand.

Netatmo je známé jak za své chytré meteostanice, tak i v poslední době za bezpečnosntí produkty a termostaty. Legrand se zabývá elektrickými instalacemi a datovými rozvody. Mezi svými produkty má jak řady pro domácnosti, tak i firmy.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Netatmo je známé hlavně za své meteostanice, má ale i bezpečnostní kamery, světla a třeba detektory kouře.

Obě dvě firmy spolupracovaly již v minulosti na některých produktech, jejich spojení tak není ničím zcela novým. Legrand akvizicí získá portfolio produktů od Netatmo, které pod něj kompletně přejde. Společně s tím integruje na 130 inženýrů přímo do svých týmů. Dosavadní výkonný ředitel Netatmo Fred Potter se pak stane technologickým ředitelem programu Eliot v Legrand, kde bude dohlížet nad designem a řešením produktů obou společností.

Legrandu se tak podařilo Netatmo vyfouknout Googlu či Amazonu, kteří by produkty zajisté uvítali pod vlastní střechou v rámci rozšiřování služeb pro chytré domácnosti. O podobnou řadu produktů pro chytrou domácnost se totiž snaží i sám Google se svým Nestem.

Diskuze (1) Další článek: Objevili chladnou super-zemi u slavné Barnardovy hvězdy

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,