LG pro Koreu vyrobí největší ohebný OLED displej

Web Korea Herald potvrzuje bloudící spekulace o výrobci LG a jeho budoucích plánech v oblasti displejů. Korejská vláda totiž LG vybrala jakožto vedoucího výrobce, který má do roku 2017 vyrobit 60palcový ohebný OLED displej.

Ten je součástí programu Future Flagship pod záštitou Ministerstva ekonomie a výzkumu, které díky němu hodlá v Koreji vytvořit přes 840 tisíc nových pracovních míst a dosáhnout zisku z exportu až 56 miliard dolarů.

OLED
Ohebné displeje se testují již dlouhou dobu

V současné době má největší ohebný OLED displej úhlopříčku „pouhých“ 7,4 palců, takže má LG před sebou ještě dlouhou dobu výzkumu, testování a vývoje, který by měl podle plánů skončit v roce 2017. Radovat se společnost může také z toho, že v programu předběhla dalšího velkého konkurenta na vývoj, výrobce Samsung, který si pohrává s myšlenkou ohebných displejů již několik let.

V případě, že projekt OLED displeje uspěje a dostane se do masové produkce, budou se celosvětově využívat na mnoha místech včetně zastávek, obchodů, informačních stánků či reklamních ploch.

Diskuze (22) Další článek: Nový Office 2013 má motto „Cloud first“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,