Lidé stahují méně aplikací, tráví v nich ale více času

Množství aplikací sice stále extrémně rychle narůstá, lidé jich ale už rozhodně nestahují tolik, jako dříve. Jak ale ukazují statistiky ze Spojených států, obzvláště v případě nákupních aplikací platí, že v nich na druhou stranu lidé tráví stále větší množství času.

Dle statistik analytické platformy App Annie v rámci uživatelů operačního systému Android ve Spojených státech, se doba strávená v nákupních aplikacích v první polovině letošního roku zvýšila o výrazných 44 % oproti minulému roku.

Mezi měřenými nákupními aplikacemi byly ty největší a nejznámější – Amazon, Amazon Shopping Wish, Zulily a Etsy. V případě mobilních aplikací klasických kamenných prodejců jako je Target, Home Depot, Kroger nebo Walmart strávená doba vzrostla o 29 %. Meziroční růst počtu stažení nákupních aplikací po celém světě je 20 %, přičemž v průměru jeden uživatel používá dvě až čtyři nákupní aplikace.

Pokud jde o statistiku první poloviny roku v rámci všech různých mobilních aplikací, u nich se strávený čas prodloužil meziročně o 17 %. Jedná se tak stále o velmi silný trend, který ukazuje, že mobilní aplikace jsou používány stále více.

Velikost mobilních aplikací rychle roste:

Další článek: Nové sídlo Applu už je připraveno na návštěvníky. Podívejte se, jak finišují stavební práce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,