Matrox stále funguje. A s Nvidií teď budou vyrábět karty pro obří displejové stěny

Pokud pamatujete „pravěk“ počítačových grafických karet, určitě pro vás značka Matrox není žádnou neznámou a možná si vybavíte i řadu legendárních modelů (například Matrox G400 Dual Head s podporou zapojení dvou monitorů). Společnost Matrox stále existuje, ale soustředí se na profesionální segment s kartami a čipy pro obsluhu velkoplošných displejových stěn. Teď na nich bude spolupracovat s Nvidií.  

Společně s Nvidií může Matrox ve svém odvětví posouvat hranice. Matrox na svém webu oznámil, že začal spolupracovat s Nvidií v oblasti pro vývoj řešení, která budou schopná obsluhovat opravdu obří stěny s velkým počtem dílčích displejů s vysokým rozlišením.

Matrox bude řešení stavět na upravené verzi profesionální grafické karty Nvidia Quadro. Nové technologie pro akceleraci obrazu s abnormálně vysokým rozlišením umožní stavět videostěny nové generace, přičemž zdrojový systém bude velmi efektivní.

Dle informací budou mít nové karty do slotu PCI Express pouze jednoslotové chlazení a přitom budou podporovat připojení až čtyř 4K displejů najednou. Při kombinaci až čtyř karet v jednom systému lze takto pohánět až 16 obrazovek s rozlišením 4K z jednoho „běžného“ počítače.

[********************] 

Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek
 
Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (4) Další článek: Corsair začal prodávat nové herní počítače. Všechny mají procesory pouze od AMD

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,