Microsoft 3D Builder: ve Windows 8.1 modelujte a tiskněte ve 3D

Microsoft vydal pro Windows 8.1 jednoduchý modelovací nástroj 3D Builder pro 3D tisk. Jednoduše si můžete modelovat a následně si svůj výtvor vytisknout na 3D tiskárně, která je kompatibilní s Windows 8.1. Základem nástroje je knihovna již hotových objektů, které můžete dále upravovat. Například na tiskárně MakerBot Replicator 2, která má ovladače pro Windows 8.1. 3D Builder je zcela zdarma, ke stažení na Windows Store.

build1.jpg
Základem 3D Builderu je Library neboli knihovna s mnoha již hotovými modely v různých kategoriích (zdroj Microsoft)

Knihovna obsahuje několik kategorií jako např. hračky, bydlení, ornamenty a mnohé další a v každé kategorii se nachází více než desítka již hotových modelů. Mezi prvky najdete tak například knoflíky, vláček, sněhovou vločku, různé formičky či malé užitečné předměty. Každý z nich si však lze upravit, program nabízí základní úpravy modelů. Program rovněž umí načíst soubory CAD.

build5.jpg
Každý model a jednotlivé objekty lze upravit pomocí několika základních funkcí (zdroj Microsoft)

Microsoft 3D Builder není žádný propracovaný modelovací software, slouží jako jednoduchý nástroj pro 3D tisk. Využívá již hotových modelů, limitací je nemožnost modelovat zcela od píky. Je to jednoduchá aplikace pro 3D tisk mnohdy i užitečných předmětů. Před tiskem je možno nastavit několik parametrů, zejména kvalitu.

build2.bmp
Jednoduché nastavení několika parametrů před tiskem modelu (zdroj Microsoft)

 

Diskuze (5) Další článek: Nákupy na internetu, reklamace a vaše práva

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,