Microsoft již pravděpodobně pracuje na další generaci tabletů Surface

Microsoft ještě ani neuvedl na trh své vlastní tablety Surface a již začal s vývojem další generace, zatím jednoduše označované jako Surface 2.

Jak informoval Techradar, na stránkách Microsoftu se objevilo spousta nových pracovních pozic pro rozšíření týmu pro vývoj dotykových zařízení a tedy i tabletů Surface. Podle informací tým vyvíjí „novou generaci zařízení“, která by měla ještě více využít směr jakým se Windows prezentují – jednoduchost (Metro) a dotyk.

Surface-Press-04-580-75.jpg
Tablety Surface od Microsoftu se zatím dočkaly kladného přijetí, na trhu se ale objeví až s příchodem Windows 8

Microsoft hledá zkušené inženýry pro hardware, software, materiály i elektronický design, alternativní napájení, včetně naznačení dovedností v oblasti mobilních zařízení. Microsoft pravděpodobně vyvíjí i nové obří dotykové displeje (Perceptive Pixel). Každá z pozic zmiňuje i rychlý vývojový cyklus produktu, což by naznačovalo právě potřebu dodávat nové generace těchto produktů na trh.

A co lze od budoucí generace tabletů Surface očekávat? Určitě novější generaci hardwarových platforem s vyšším výkonem, nižší spotřebou a teoreticky i menšími rozměry. Vzhledem k tomu, že Microsoft ukázal, že dokáže být inovativní i u prvního Surfacu, možná se dočkáme i dalších novinek, například z oblasti konstrukce a funkcí.

 

Diskuze (27) Další článek: Tablety jsou žádanější, než smartphony, tvrdí studie

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,