Microsoft představil chytrý náramek, měří i informuje

Microsoft ukázal Band, chytrý náramek, který bude zaznamenávat aktivity uživatele, ale zároveň ho také informovat o všem možném. Nejvíce připomíná konkurenční Samsung Gear Fit. Má podlouhlý barevný displej, ovšem ne zaoblený. Zároveň Microsoft připravil službu Health, která bude sbírat data o aktivitách, a to z různorodých zařízeních a na různých platformách.

255143450
Microsoft Band

Health je středobodem uživatelských aktivit a měření zdravotních údajů podobně, jako to dělá stejnojmenná aplikace Applu nebo včera uvedená (to nebude náhoda) služba Google Fit. Microsoft Health má být dostupné nejen pro Windows Phone, ale i pro iOS a Android, podporovány budou všechny nejrozšířenější fitness náramky a chytré hodinky, včetně platformy Google Wear.

Náramek Band je výtvorem Microsoftu, na kterém prezentuje, jak by to mělo ideálně fungovat. Náramek funguje jako chytré hodinky, tzn. informuje o upomínkách, zobrazí textové zprávy a je propojen z Cortanou v telefonu. Zároveň však celý den monitoruje pohyb uživatele, má senzor srdečního tepu s vestavěnou GPS umí ukazovat informace o průběhu aktivity i bez připojeného telefonu, typicky při běhu nebo jízdě na kole. V telefonu se spravuje prostřednictvím aplikace My Band.

807923137 418700279 
Náramek se spárovaným telefonem • takhle to vypadá uvnitř

Náramek se začne prodávat hned, k dispozici bude však jen v oficiálních značkových obchodech Microsoft Store v Americe. Cenovka byla nastavena na 199 dolarů (cca 4400 Kč bez daně).

Diskuze (24) Další článek: HTML5 je hotový. Zajímá to ale ještě někoho?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,