Microsoft tento měsíc představí Hololens 2. Jsou to už čtyři roky, co ukázal první generaci

Už se ani nezdá, že první generaci Hololens představil Microsoft už v lednu roku 2015, byť první vývojářské kusy byly dostupné až v roce 2016. Představení dlouho očekávané druhé generace je ale už konečně na spadnutí.

Microsoft by měl 24. února na MWC ukázat novou generaci Hololens s kódovým označením „Sydney“, od které se čeká mnoho vylepšení. Nejdůležitější by se mělo týkat velikosti, která byla hodně vytýkána a druhá největší výtka pak byla u pozorovacího úhlu, respektive zorného pole, ve kterém se zobrazovala rozšířená realita.

Vzhledem k dlouhé mezigenerační prodlevě bychom se měli dočkat větších zlepšení po všech stránkách, včetně výdrže na baterii, která je u první generace pouze kolem tří hodin.

Lze samozřejmě očekávat modernější a výkonnější HPU (Holographic Processing Unit), díky čemuž bude možné zpracovat větší obraz a pomocí nových senzorů i lépe snímat ruce a prsty v prostoru.Zatím se předpokládá, že se Microsoft odkloní od původního procesoru Intel Atom a přejde například na nejnovější výkonný mobilní čipset Qualcomm Snapdragon 850.

Váš názor Další článek: Chrome OS chystá podporu virtuálních ploch podobně, jako to mají ostatní systémy

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,