Microsoftu výrazně roste příjem i zisk. Nejlépe se mu prodává Office 365 a Azure

Ještě před koncem měsícezveřejnil finanční výsledkyza třetí fiskální čtvrtletí roku 2018 také Microsoft, který se podobně jako ostatní technologické firmy může pochlubit růstem. V případě Microsoftu jsou to ale opravdu velmi dobrá čísla.

Příjem Microsoftu se totiž za poslední tři měsíce vyšplhal až na 26,8 miliardy dolarů, což je meziroční růst o 16 %. Lze předpokládat, že Microsoft brzy pokoří hranici 30 miliard dolarů za čtvrtletí. Ještě lépe se mu ale daří pracovat s čistým ziskem, který byl za stejné období 7,4 miliardy dolarů, což je o neuvěřitelných 35 % více, než minulý rok.

Klepněte pro větší obrázek

V případě jednotlivých segmentů, které Microsoft prezentuje jako samostatné, se mu dařilo takřka na všech. Mezi nejrychleji rostoucí oblasti patří Azure (+94 %) a Office 365 (+42 %), které si už předplatilo 31 milionů uživatelů. Dále se jedná o Dynamics 365 (+65 %) a je nutné zmínit i významné meziroční zlepšení příjmu u Linkedin (+37 %), který je už 1,3 miliardy dolarů za čtvrtletí. Také produkty Surface, ze kterých má Microsoft příjmy vyšší o 32 % (celkem 1,1 miliardy dolarů) už znamenají významný zdroj. Nejhorší výsledky jsou u prodejů Windows OEM, kde je meziroční růst jen o 4 %, podobně jako u podnikových služeb, kde je to „jen“ o 8 %.

Klepněte pro větší obrázek

Microsoft má tak už tři velmi silné pilíře příjmů (Productivity and Business Processes, Intelligent Cloud, More Personal Computing) a už rozhodně není tolik závislý na Windows, jako tomu bylo dříve. Microsoft si postavil velmi široké spektrum produktů a služeb a lze říci, že ho do budoucna jen tak něco nerozhodí.

Diskuze (16) Další článek: Apple končí s výrobou routerů. Chce se zaměřit na jiné segmenty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,