Mozilla ukončí vývoj Firefoxu pro Metro. Používalo ho 1 000 lidí

Mozilla byla jedním z prvních hráčů, kteří začali vyvíjet vlastní prohlížeč pro dotykové prostředí Windows 8 „Metro“. Na začátku února pak organizace oznámila, že dotykový režim Firefoxu pojmenovaný jako Firefox for Windows 8 Touch konečně dosáhnul betaverze. Mezitím Mozilla naučila základním dotykovým gestům (pinch-to-zoom) i desktopovou verzi prohlížeče.

452433777
Firefox for Windows 8 Touch Beta jako součást klasického desktopového Firefoxu pro Windows

To všechno je už ale minulost, viceprezident Firefoxu Johnathan Nightingale totiž na sklonku minulého týdne celý letitý projekt ve svém blogovém zápisku ukončil.

Programátoři by se prý měli soustředit na skutečně důležité projekty a tím prý Metro není, poněvadž podle vlastního měření dotykovou verzi Firefoxu pro Metro skoro nikdo netestoval.

Zatímco desktopové betaverze Firefoxu každodenně používají miliony fanoušků prohlížeče, verzi Touch pro Metro prý aktivně používalo – chvíle napětí – jen okolo tisícovky pionýrů. Mozilla tedy usoudila, že v Metru není budoucnost a zřejmě se bude nyní orientovat výhradně na desktopy (včetně těch dotykových) a mobilní platformy.

Diskuze (38) Další článek: Návrat k legendám: Periférie pro Sinclair ZX Spectrum

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , ,