Musk našel někoho dostatečně praštěného, kdo by vedl Twitter. Je to žena se zkušeností z reklamního byznysu

Elon Musk oznámil, že najal novou CEO pro Twitter (a společnost X, která Twitter formálně vlastní a provozuje). Napsal, že začne přibližně za šest týdnů, jméno nezmínil. Vzápětí jej doplnil list The Wall Street Journal – prý jde o Lindu Yaccarino, vysoce postavenou manažerkou mediální společnosti NBC Universal.

Linda se ve firmě stará o reklamu a velké obchodní partnery. Můžeme hádat, že právě tato zkušenost Muska láká nejvíce, reklamní příjmy jsou dlouhodobou bolestí Twitteru a s Muskovým příchodem se situace ještě více zkomplikovala. Společnost Sensor Tower uvádí, že 37 z loňské stovky nejaktivnějších inzerentů v prvním kvartálu 2023 neutratilo ani dolar, dalších 24 redukovalo reklamu na Twitteru o 80 a více procent.

Klepněte pro větší obrázek
Medailonek Lindy Yaccarino z webu NBC Universal

Musk funkci výkonného ředitele opustí, bude působit jako předseda správní rady a technologický ředitel pro produkt a systémové operace. Nechme se překvapit, co to bude znamenat v praxi. Každopádně akciové trhy oznámení zhodnotily jako pozitivní změnu. Akcie společnosti Tesla mírně posílily – akcionáři si odstoupení z čela Twitteru vysvětlují tak, že Musk bude mít více energie pro Teslu.

K titulku článku

V prosinci Musk prohlásil: „I will resign as CEO as soon as I find someone foolish enough to take the job!“

V češtině: „Odstoupím z pozice generálního ředitele, jakmile najdu někoho dostatečně praštěného, aby tu práci vzal.“

Diskuze (15) Další článek: Prototyp Cybertrucku během testování uvíznul v poli

Témata článku: , ,