Nejen balíčky z Amazonu, malé drony nachází i jiná uplatnění

Loni se Amazon postaral o vzedmutí „droní vlny“, když představil svůj koncept dopravy zásilek budoucnosti prostřednictvím malých dronů. Když pak letos vyšlo najevo, že to myslí vážně a že je vývoj v plném proudu, vyrojilo se s drony spousta dalších firem či samostatných projektů. Jedním z posledních, který stojí za zmínku a má šanci na uplatnění v praxi, je projekt dronu-plavčíka nazvaný Project Ryptide.

Ačkoli komerčnímu rozvozu zásilek drony zatím není nakloněna byrokracie, v případě záchranářského dronu by to nemusel být až takový problém. Létalo by se nad mořem a jen v případě, že by šlo o život. Dron je schopný tonoucímu se dopravit záchranný kruh, který na místě určení vpustí a ten se následně nafoukne přiloženou kapslí se stlačeným plynem. Nebude to sice tak efektní, jako Pamela Anderson s červeným plovákem, ale zřejmě rychlejší.

Autoři projektu chtějí prostřednictvím kampaně na Kickstarteru v příštím roce dosáhnout na hromadnou výrobu, který by jim umožnila hromadnou výrobu záchranářského modulu pro dron DJI Phantom, informuje TechCrunch. Modul by měl vyjít na 99 dolarů, samotný dron v nové verzi pak na dalších 550 dolarů.    

Záchranářské účely dronům nahrávají, ve Francii zase vznikl nápad na dron, který bude prostřednictvím infrakamery hledat zbloudilé lyžaře. 

Diskuze (11) Další článek: Battlefield 3 za jedno euro a další lákadla na povánoční hraní

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,