Nejlepší nástroje pro sledování Twitteru v počítači

Sledování Twitteru prostřednictvím webového rozhraní na počítači není moc praktické. Naštěstí existuje řada aplikací, které vás o dění na Twitteru informují online.

Popularita Twitteru jako sociální sítě a komunikačního kanálu je celosvětově stále vysoká. Je standardem mít twitterového klienta v mobilních zařízeních, sledovat nové příspěvky svých přátel či celebrit různého druhu nebo získávat informace ze zpravodajských kanálů. Na počítači je ale pravidelné navštěvování webové stránky Twitteru celkem nepohodlné.

Proto řada uživatelů sahá k desktopovým aplikacím, s nimiž je efektivnější práce, jsou snadno dostupné a o nově příchozích zprávách informují automaticky. Protože nástrojů pro sledování a využívání Twitteru je dlouhá řada, zeptali jsme se našich čtenářů na fóru Živě.cz, jaké twitterové klienty by ostatním doporučili.

Základní otázka při výběru vhodného nástroje přitom byla, zda potřebujete funkčně bohatý, rozsáhlý a náročný software, nebo si vystačíte s miniaturní aplikací, jejíž hlavní výhodou je nenáročnost na systémové prostředky, rychlost a maximální efektivita. Své preference ohledně této otázky i konkrétního nástroje, stejně jako vlastní doporučení na zde neuvedené nástroje, můžete projevit v diskuzi pod článkem.

Nicméně kvůli stále se zvětšujícím restrikcím ze strany Twitteru směřujících proti alternativním klientům, byla řada projektů ukončena. Oblíbený MetroTwit či DestroyTwitter zde již proto nabízet nebudeme, ostatně budoucnost všech ostatních níže uvedených aplikací je také nejistá a výběr stále užší.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,